Soha Sehol Bár Lenne Színház

Soha Sehol Bár Lenne Színház

Vendégblog és feltámadás!

2011. április 26. - Emőkei J. László

 Kedves Barátaink!

 

Lúdas Matyi feltámad!

 

Az előadás bemutatója több ízben elmaradt, mivel a Szikra Cool Tour House technikai okokból lemondta. Most azonban a Nincs Pardon támogatásával erősen úgy néz ki, hogy meglesz. Kopogjuk le! (Szabad!) Köszönjük a Nincs Pardon-nak, és Kalmár Péternek aki az előadást anyagilag támogatta!


Lúdas-rap

nyelvészeti összehasonlító tréfa

négy levonásban

 

Fazekas Mihály örökbecsű meséje, bár mára már hallhatatlan, korabeli nyelven szinte már érthetetlen. Nehezen elvárható, hogy a fiatalok maguktól fejtsék meg azokat a szavakat, kifejezéseket, amiket több mint kétszázötven év törölt ki lassan a mindennapi magyar nyelvből. Előadásunk ebben szeretne segíteni. Szlengként kezelve az 1700-as évek nyelvezetét a mai rap-szlengre ültetjük át, mintegy „magyarról magyarra” fordítva a szöveget. A három szereplő (Fazekas Mihály, MC Matyi feat MC Liba) ötven percben, sok humorral köti össze a múltat a jelennel, a veretes magyar nyelvet a maival.

 

Játsszák:

Megyeri Zoltán

Janik László

 

Bemutató: 2011 Május 7. 22 óra Nincs Pardon (VII. kerület Almássy tér 11.)

A bejegyzés trackback címe:

https://sohasehol.blog.hu/api/trackback/id/tr22856018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása